Provocările vieții

images11

 

În viață trecem adesea prin situații care ne provoacă disconfort, suferință. Disconfortul poate fi la nivel fizic,  emoțional,  mental, dar și la nivel sufletesc.

La nivel fizic trecem prin perioade de boală sau dureri.

La nivel emoțional trăim de multe ori momente sau perioade de dezamăgire, teamă, tristețe, când o persoană ne-a ofensat sau când ne simțim singuri, neînțeleși.

La nivel mental, considerăm, de multe ori, că suntem nedreptățiți, sau emitem judecăți despre cei din jur, crezând că avem dreptate.

La nivelul sufletului, ignorăm dorințele nostre cele mai profunde, în numele sacrificiului sau din teamă că nu vom fi aprobați de cei din jur.

Bolile la nivel fizic sunt un semnal că una sau mai multe din acțiunile noastre nu sunt conforme cu legile divine. De regulă, fiecărui organ afectat din corpul nostru îi corespunde o anumită emoție negativă, pe care trebuie să o identificăm și să o corectăm.

Afecțiuni ale

–       ficatului presupun cele  mai negative emoții (ură, mânie);

–       inimii- reprimarea emoțiilor si sentimentelor, hipertensiunea o facultate de a iubi prea limitată și o lipsă de compasiune;

–       plămânilor- tristețe;

–       spatelui : blocajele în partea de jos a spatelui indică teamă de viitor și lipsă de susținere financiară. Durerile /blocajele în partea de mijloc indică un sentiment de culpabilitate, dificultăți de detașare față de trecut. Durerile sau blocajele în partea de sus a spatelui indică neînțelegere de către anturaj, lipsă de susținere afectivă, impresia unor responsabilitați prea grele pentru acel moment;

–       probleme la organele sexuale: respingerea sexului, ca pe ceva murdar, sau vinovăție asociată cu sexul-adulter.

etc.

Există o întreagă listă cu afecțiuni și cauzele lor spirituale.

Indiferent la ce nivel se produce suferința, aceasta ne este dată întotdeauna pentru a conștientiza ceva, pentru a înțelege că ne aflăm pe o cale greșită. Dacă perseverăm în a face lucrurile într-un anumit fel, pentru că așa l-am făcut de zeci de ori înainte, cu rezultate mulțumitoare, dar în ultima vreme nu am mai avut același rezultat, ba chiar ceea ce se întămplă ne provoacă nemulțumire, e un semn clar că e timpul să schimbăm ceva. Fie în atitudinea noastră, fie în comportament, sau în gândire. Chiar dacă lucrurile au mers o vreme bine, la un moment dat vine timpul în care trebuie să conștientizăm ceva, să învățăm o nouă lecție.

Azi am citit un articol interesant, care se încheia cu afirmația:  Mai întâi trebuie să ne prăbuşim ca să înţelegem cine suntem. Într-adevăr, viața ne oferă multe ispite și provocări, uneori avem senzația că am ajuns în infern, că totul se prăbușește, că totul se desfășoară împotriva noastră, producându-ne suferință. Dar totul se întâmplă pentru a ne forța să ieșim de pe calea pe care suntem, pentru a conștientiza că facem ceva greșit, în dizarmonie cu dorința sufletului.

Iar dorința sufletului este întotdeauna aceea de a evolua, prin Iubire și în Iubire, de a învăța, sau de a ne reaminti cine suntem cu adevărat.

Chiar dacă sunt momente sau perioade lungi de tristețe, dezamăgire, când ne simțim încătușați, crezând că nu avem puterea de a ne elibera, trebuie să menținem în permanență credința că toate astea au un scop, pe care îl vom înțelege la momentul potrivit.

Nu trebuie să ne considerăm victime, nu e cazul să căutăm vinovați în exterior, ci trebuie să binecuvântăm astfel de momente, situații, oricât de greu ar fi pentru noi,  căci ele ne sunt date pentru evoluția noastră, ca un semnal că trebuie să schimbăm ceva.

De multe ori suntem tentați (și chiar  acționăm în direcția asta) să dirijăm destinele celor din jur, după voia noastră, pentru că așa ne dorim noi, sau considerăm că așa e corect, cel puțin față de noi. Învestim și risipim o imensă energie, suferim că nu reușim să aranjăm totul după voia noastră. Toate astea constituie provocări ale vieții, care continuă până în momentul în care înțelegem că fiecare ființă are dreptul la liber arbitru și acționează conform modului sau de gândire, conform moștenirii sale și că a ne ofensa nu ne determină decăt să avem parte de mai multă suferință. Chiar dacă, pe moment, avem senzația că am pus lucrurile la punct, în scurt timp va apărea o nouă situație de viață asemanătoare, care ne va nemulțumi și pe care vom avea tendința să o controlăm.

‘’Minunile apar atunci când ne luam mâna’’(Neale Donald Walsh).

‘’Viaţa este ori rezistenţă, ori capitulare. Acestea sunt singurele opţiuni. Rezistenţa duce la suferinţă. Capitularea duce la beatitudine. Rezistenţa este decizia de a acţiona singur. Capitularea este decizia de a acţiona cu Dumnezeu’’-www.universulsacrualiubirii.ro

Așadar, ori de câte ori apare un disconfort, o suferință în viața noastră, este un semn că ne aflăm pe o cale greșită, chiar dacă în trecut ne-a fost bine. E semn că la momentul prezent acea alegere nu mai este benefică pentru noi, nu mai servește evoluției noastre.

Timpurile în care trăim, creșterea gradului de conștiență, ne determină să învățăm tot mai multe lecții, într-un interval din ce în ce mai scurt. Asta înseamnă eliberarea de karmă, purificarea noastră la toate nivelurile, fizic, emoțional, mental, spiritual.

Pentru a ne purifica, primul pas este să conștientizăm unde greșim. Să avem sinceritatea de a ne analiza, pentru a descoperi la ce nivel există dizarmonie. Să ne analizăm sentimentele: sunt ele dintre cele mai nobile? Cât de mult manifestăm iubirea, armonia, bucuria, sinceritatea, altruismul etc? Cei mai mulți dintre noi manifestăm aceste virtuți ocazinal, conjunctural. Or, pentru purificarea noastră, pentru eliberarea noastră de sub suferință, e necesar să devenim conștienți, să trăim în fiecare clipă în Iubire, Dăruire altruistă, Sinceritate. Doar trăind în acest mod, ne eliberăm treptat de karmă, (de suferință) și intrăm la un alt nivel de conștiință, unde emitem si primim o energie mult mai înaltă, mai rafinată. Iar o energie înaltă înseamnă să materializăm mai ușor dorințele noastre, care dorințe nu vor mai fi pentru acumulări materiale, sau pentru a controla alte persoane, ci pentru a trăi în Iubire Necondiționată, în Bucurie, în Adevăr,  pentru a dărui din ce în ce mai mult.

Cu alte cuvinte, ieșind din Legea karmei, prin conștientizări, purificare, intrăm în Legea Iubirii, care este scopul suprem pentru care am venit pe Pământ.

Cu drag,

Claudia

PS. Dacă ai un comentariu cu privire la cele scrise aici, te invit sa-l scrii.

Dacă ți-a plăcut articolul, te rog, dă un ”Share”.

 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, prin click aici poți împărtăși cu prieteniiShare on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

You may also like...

2 Responses

  1. irina spune:

    Buna,Claudia,ai foarte multa dreptate in ceea ce scrii,de multe ori este poate mai usor sa ne consideram victime si unora chiar le place rolul acesta,dar cum spuneai este mai bine sa iesim din aceasta stare si vom vedea ca ne vom regasi pe noi insine mult mai puternici decit ne credeam,vom vedea ca avem de invatat dintr-o situatie mai dezagreabila.Trebuie sa invatam din esecurile noastre cine nu esuiaza nu cistiga.Excelent articolul,mult succes

  2. claudia spune:

    Multumesc Irina pentru comentariul tau. Oricat de dureroase ar parea experientele noastre, intotdeauna exista o lectie de invatat si o cale de iesire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *